Krijgt u een pagina die zegt dat de pagina niet gevonden kan worden? Controleer dan:
  • Of het juiste IP adres is ingevuld.
  • Is het poort nummer niet standaard poort 80 geef dan na het ip adres het juiste poortnummer in bijvoorbeeld 192.168.1.100:8080
  • Is uw PC verbonden met hetzelfde netwerk als waar de server zich bevind, kunnen ze elkaar vinden?
  • Zijn in een eventuele router wel de juiste poorten gerouteerd.
  • Is de server ingeschakeld.
  • Zijn de netwerk verbindingen fysiek aangesloten, losse kabels etc.
Krijgt u alleen een wit scherm nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd? Controleer dan of u Java heeft geïnstalleerd? Als u Java niet heeft geïnstalleerd kunt u Java downloaden op www.java.com/nl. Dit geldt voor systemen welke via Java webstart/ weblauncher beschikbaar zijn dit zijn Webeasy 2.6.x versies en lager. Webeasy versie 2.7.x en hoger zijn over het algemeen via html te bereiken.
De beschrijving is te vinden in het volgende bestand AccuSetJace200_600.
Wanneer een sensor -50,x weergeeft betekent dit dat er hoogst waarschijnlijk een kabelbreuk is in de verbindingskabel van de server (IO module in regelkast) naar de sensor. Controleer de bekabeling en de sensor. Dit geldt enkel voor passieve sensoren, actieve sensoren kunnen worden bewaakt door configureerbare grenswaarde bewakingen. In Webeasy versie 3.0 en hoger wordt in de grafische vertoning het symbool van de sensor rood indien bovenstaande aan de hand is.
Dit betekent dat de accu leeg is of aan het opladen is. Accepteer de foutmelding en wacht een dag. Het opladen van de accu kan namelijk acht tot tien uur duren. Wanneer de melding dan nog steeds optreedt, neem dan contact op met de helpdesk van Webeasy voor een nieuwe accu. U kunt de helpdesk bereiken via telefoonnummer 0184-433933. U kunt hier vinden hoe u de accu kunt vervangen. Dit is enkel van toepassing bij server type 200/ 300 en 600 welke niet meer nieuw beschikbaar zijn.
Webeasy Servers kunnen op 3 manieren via het internet bereikbaar worden gemaakt:
  1. Poorten routeren (NAT/NAPT;Portforwarding)
  2.  VPN Server toepassen
  3. Direct HTML
Methode 1: poorten routeren Bij deze methode worden de TCP/IP poorten doorgezet vanaf de router naar de Webeasy server. De oudere generatie Webeasy Servers (R2)  heeft 2 poorten (80 en 3011). De laatste generatie Webeasy Servers (Ax en N4) heeft 3 poorten (80, 1911 en 3011) die gerouteerd zouden kunnen worden. Voorbeeld routeringen (NAT/NAPT):
Extern IP adresPoort Interne IP adresPoort
213.84.102.14480

<---->

192.168.1.14080
213.84.102.1441911

<---->

192.168.1.1401911
213.84.102.1443011

<---->

192.168.1.1403011
In het geval van Portforwarding worden de poorten van het interne IP adres naar buiten gebracht. Dus de interne poort 80 is ook extern poort 80. Dit heeft als nadeel dat bij meerdere Webeasy Servers het interne standaard poort 80 moet worden verandert om hem vanaf buiten te kunnen benaderen. Let op bij AX en N4 Intern Poort 3011 mag extern een ander poortnummer hebben, maar poort 80 en 1911 dienen intern en extern hetzelfde zijn. Eventueel kan poort 80 en 1911 intern worden verandert naar bijvoorbeeld andere poorten, als ze intern en extern maar hetzelfde zijn. Methode 2: VPN Server toepassen Bij deze methode wordt een VPN server in het netwerk via het internet bereikt. De cliënt kan middels extern ip adres, username en wachtwoord via een VPN cliënt (bv. Windows of Cisco) verbinding maken. De VPN server is dan zo ingesteld dat de cliënt alleen de IP nummers kan bereiken op het interne netwerk.
Extern IP adresPoort Interne IP adressenPoorten
213.84.102.144VPN Server192.168.1.14080, 1911, 3011
192.168.1.14180, 1911, 3011
Methode 3: HTML Indien in uw installatie HTML is toegepast dan volstaat het inloggen op de installatie met de standaard html poort 80 of de opgegeven html poort.
De server-8000 heeft de volgende aansluitingen:
  • Voeding 24Vac/dc 30VA via een 2 polige schroef connector.
  • 2 stuks LAN, RJ45 10/100Mb.
  • 2 stuks RS485, 3 polige schroef connector.
Toe te passen bekabeling:
  • Voeding, 2 aderige kabel of bedrading 1.....1½ mm².
  • LAN, Cat6a ftp, RJ45 met afgeschermde.
  • RS485, 1x2x0,8 mm² afgeschermd. Bijvoorbeeld APWK wandkabel van Donne.
De RS485 poorten moeten altijd van een WE-CON worden voorzien. De server-8000 kan worden voorzien van uitbreidingskaarten voor extrapoorten,
  • Module met 2 stuks RS485 poorten, zie boven.
  • Module met RS232 poort, Kabel type en aders afhankelijk van toepassing maar altijd afgeschermd.
  • Module met LON interface, LON kabel 2x0,75 bijvoorbeeld Drakalon